KURSUS PERUBATAN ISLAM

KURSUS PERUBATAN ISLAM

Selasa, September 24, 2013

MAKLUMAN TERKINI

Untuk pengetahuan tuan/puan, kursus ini adalah kursus penuh berkenaan dengan Perubatan Islam. Kursus ini akan disampaikan oleh Tuan Guru Pengasas Terapi Al-Quran Baitul Ash-Syifa yang berpengalaman luas dalam bidang rawatan penyakit-penyakit gangguan rohani termasuk penyakit fizikal. Selain itu, keistimewaan kursus ini terdapat modul khas yang akan disampaikan oleh Pegawai Perubatan, Kementerian Kesihatan Malaysia dan peserta kursus akan didedahkan dengan perkara-perkara yang perlu dielakkan oleh seorang perawat dalam mengendalikan kes-kes gangguan melibatkan pesakit darah tinggi, jantung, kencing manis, ibu mengandung dan bayi.

Modul khas lain akan disampaikan oleh Penasihat Undang-Undang, Pertubuhan Pengamal Perubatan Islam Baithul Ash-Syifa Malaysia. Modul ini mendedahkan peserta  tentang hak-hak pengamal perubatan Islam dan hak pesakit  untuk melindungi pengamal perubatan Islam daripada didakwa kerana kesalahan-kesalahan tertentu semasa proses rawatan serta  bentuk salah laku yang membolehkan seseorang pengamal perubatan Islam tersebut didakwa di Mahkamah.


 Ada 5 kali kelas selama 4 bulan. Kelas Pertama bermula pada 28 September 2013 (Hari sabtu). Setiap bulan hanya 1 kelas sahaja iaitu samaada hari sabtu atau ahad. Kelas akan tamat pada bulan Disember yang mana bulan disember akan ada 2 kali kelas. Jadual kelas  akan dimaklumkan pada hari kelas pertama. Sekiranya ada masalah tentang penginapan, pihak kami sedia membantu untuk urusan tempahan penginapan. Harap Maklum. Sebarang persoalan atau pertanyaan sekiranya berminat, sila hubungi terus ustaz di talian 014-9437511 @ 017-4332728 . Semua kelas dijalankan di Bilik Seminar, Tabung Haji, Pulau Pinang.

TARIKH AKHIR PENDAFTARAN KURSUS DILANJUTKAN SEHINGGA 27 SEPTEMBER 2013.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan