KURSUS PERUBATAN ISLAM

KURSUS PERUBATAN ISLAM

Rabu, November 03, 2010

Bermulanya blog Syifaulhaqq dengan rasminya

As-salamu `alaykum yaa`ibaadAllahi 'sh-shaalihiin.
A`uudzu billahi min asy-Syaythani 'r-rajiim. Bismillahi 'r-Rahmani 'r-Rahiim.

Allah SWT berfirman :

وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا

Waqul jaa alhaqqu wazahaqa albatilu inna albatila kana zahooqan .

"Dan katakanlah: Telah datang kebenaran (Islam/Haqq) dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufur/kebatilan); sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap ." (17:81)

Maka shaitan, dan tentera2nya serta kuncu2nya, walaupun berbillion2 ramainya, tetapi mereka tidak berkuasa pada haqiqatnya, sekalipun mereka sangka mereka berkuasa. Mereka menipu orang2 yang jahil dari kalangan manusia, orang-orang ini menyangka yang para jin dan syaitan mempunyai kuasa untuk membantu mereka.
Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kami dari jalan-Mu yang paling suci, kirimkanlah berkah-Mu agar kami menjadi hamba-Mu yang patuh.  Kami hanya ingin menjadi hamba-Mu yang patuh, kami mohon agar kami dijadikan hamba-Mu yang paling lemah namun patuh pada-Mu.
Wahai Tuhan kami, Engkau adalah Sultan, Allah...Allah...Allah..subhanallah...
Berkatilah kami dengan Rahmat-Mu yang tak terhingga agar kami menjadi hamba-Mu yang patuh, melalui hamba-Mu yang paling mulia Sayyidina Muhammad (s) agar kami menjadi hamba-Mu yang rendah hati.
Wahai Nabi kami yang tercinta, kami memohon syafaatmu di Hadirat Ilahi. Wahai Tuhan kami, curahkanlah kepada beliau lebih banyak alfush-shalaat, alfus-salam, selawat yang tiada henti-hentinya, salam yang tiada henti-hentinya kepadamu, wahai Nabi yang sangat berharga.Alfush-shalat was-salaam alayk wa ‘ala alika wa ash-habik wa azwajika wa ahli baytika, ampunilah kami.

Sejak akhir-akhir ini ,pelbagai kejadian gangguan makhluk halus jin dalam kehidupan manusia Penyakit misteri dan gangguan ganjil terjadi dan sentiasa sahaja berlaku di depan mata kita. Ia merupakan realiti yang tidak dapat disangkal lagi. Saban tahun meningkatnya kes-kes gangguan seperti sihir,rasuk, saka, santau, susuk dalam negara kita dan kurangnya perawat yang sanggup untuk terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam bidang rawatan Islam ini.

Menyedari hakikat ini kami admin Syifaulhaqq rasa terpanggil untuk memulakan sebuah blog yang membantu dan memberi khidmat kursus/seminar/nasihat rawatan islam kepada sesiapa yang ingin mempelajari ilmu perubatan islam dalam menangkis gangguan jin. Insya Allah dari semasa ke semasa kami akan menganjurkan seminar/kursus rawatan islam bersama beberapa orang tokoh perawat-perawat islam daripada pelbagai pusat rawatan Islam bertujuan melahirkan perawat-perawat muda yang mampu memikul amanah sebagai da’ei iaitu pendakwah untuk meneruskan agenda perjuangan Junjungan Besar Nabi S.A.W dan para sahabat serta sarjana-sarjana Islam terdahulu khususnya dalam bidang rawatan Islam.

Insya Allah kursus rawatan islam telah dijadualkan pada bulan Januari 2011 dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat yang beragama Islam sahaja dan akan dimaklumkan melalui blog dalam waktu terdekat.
Wabillahi taufik.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan