KURSUS PERUBATAN ISLAM

KURSUS PERUBATAN ISLAM

Isnin, Februari 07, 2011

DOA SEMBUH PENYAKIT

MOHONLAH KEPADA ALLAH AGAR SEMBUH DARIPADA SEBARANG PENYAKIT

Pertama kali yang harus dilakukan oleh seorang pesakit adalah dengan mengatakan : "Aku adalah hamba-Mu. Aku menjadi lemah karena penyakit yang kuderita. Aku sedar ini akibat dari dosa-dosaku, kelakuan burukku. Ampunilah aku demi hamba-Mu yang terkasih dan mulia."
Jika anda memohon kepada Allah demi kehormatan hamba-Nya yang paling mulia, maka shifa (kesembuhan) akan diberikan. Menurut tingkat keyakinan anda, samada sembuh seketika, sehari kemudian, 3 hari, seminggu atau setelah sebulan. Setelah 40 hari penyakit itu mestinya sudah diangkat dari tubuh anda.
Lalu Allah bertanya : "Akan kamu gunakan untuk apa nikmat kesehatanmu?" Jika anda memohon kesihatan dan kekuatan, maka anda harus meniatkannya agar lebih dalam mengingati Allah dan menurut perintahNya dan bukan untuk lebih mengejar dunia.
 
                                 "Allah,Allah,Allah"

Segala sesuatu ada dibawah kehendak-Nya, tidak ada yang boleh melawannya. Itu adalah dasar kuat pada setiap bangunan. Dengan sebuah asas iman yang kuat akan memberi anda kebahagiaan. Anda tidak perlu merasa sedih.
(Nasihat daripada guruku tercinta Maulana As-Sayyid Syaikh Muhammad Nazim Al-Haqqani)

1 ulasan:

  1. taqwa dan doa itu adalah senjata seorang mukmin sejati..apakah kita layak untuk ke syurga allah..dan kita tak sanggup pula untuk keneraka nya..ya allah ..kasih dan kasihan lah kami..

    BalasPadam