KURSUS PERUBATAN ISLAM

KURSUS PERUBATAN ISLAM

Ahad, Januari 30, 2011

Kehebatan Bismilahir Rahmanir Rahim (2)

Ringkasan Ceramah oleh Sayyidi Syaikh Hisham Kabbani :

Yaa ayyuhal-Muminoon al-hadiroon, ittaqullah

1) Mulakan sesuatu pekerjaan dengan Bismilllah.
2)Apabila anda membuka kedai di pagi hari, katakanlah Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim.
3)Anda membuka pintu rumah anda di pagi hari untuk pergi kerja atau apa-apa urusan, bacalah Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim kerana ada terlalu banyak syaitan di luar.
4)Siapa saja yang ingin selamat dari para malaikat yang dtugasakan memberi hukuman, hendaklah dia selalu membaca Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim.
5)Allah (swt) akan memberikan syurga dari setiap huruf anda membaca dari Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim yang terdiri dari  sembilan belas huruf, dan sesiapa yang mengucapkan Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim, Allah (swt) menulis padanya setiap huruf  yang dibaca, 4000 kebaikan dan menghapuskan 4000 dosa-dosanya, sayyi `AAT. wa rafa `ahu 4000 daarajah, dan Allah (swt) akan membangkitkan dia 4000 tingkat di syurga, InsyaAllah.
6) Jangan tinggalkan mengucapkan Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim! Ini adalah cara bagi anda untuk mendekatkan diri kepada Allah (swt).
7)Anda perlu mengajar anak-anak anda dan mengingatkan mereka untuk membaca Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim pada permulaan setiap perbuatan mereka. Ketika mereka memakai pakaian, misalnya, Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim. Ketika mereka mandi, misalnya,  A'oudhu billahi min asy-Shaytani 'r-rajim, Bismillahi' r-Rahmani 'r-Rahiim. Ketika mereka makan, katakanlah, Bismillahi 'r-Rahmani' r-Rahiim. Allah (swt) akan menulis untuk guru dan orang tua dan anak, bara `Atun minan naar-, keselamatan dari neraka, dan masuk ke syurga pada hari Kiamat seperti mana hadiths Nabi saw :

ذا قال للصبي قل بسم الله الرحمن الرحيم فقال الصبي بسم الله الرحمن الرحيم كتب الله براءة للصبي وبراءة لوالديه وبراءة للمعلم من النار

Daripada Ibn Abbas (r) berkata Rasulullah(saw): idhaa qaala lis-sabee qul bismillahir-rahmaanir-raheem kataballahu bara'atun lis-sabee  wa bara'atun li-waalidayhi wa bara'atun li'l-mu`allim min an-naar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan